Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" Baia Mare

Prezentare

Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” a luat fiinţă ca şi o organizaţie cu scopul de a realiza o serie de obiective în domeniul pregătirii cadrelor necesare în construcţii si arhitectură. De la începutul existenţei sale, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” a funcţionat ca o structură în care membrii (elevi, profesori, conducere) acestei organizaţii, prin acţiunile şi activităţile lor au construit un mediu specific, bazat pe responsabilitate, disciplină, exigenţă, corectitudine şi performanţa ridicată (maximizarea rezultatelor) reprezentând principiile fundamentale, valorile şi normele de bază ale şcolii.
Situat în centrul Municipiului Baia Mare, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” dispune de o bază materială și tehnică completă, care răspunde nevoilor de formare a viitorilor specialiști în domeniul construcții, mecanic, electric și sportiv:

 • 30 de cabinete, laboratoare şi săli de clasă;
 • 1000 mp ateliere şcolare;
 • internat pentru elevi;
 • spații pentru servirea mesei;
 • săli de sport;
 • baza sportivă în aer liber;
 • școală de șoferi;
 • Centru de testare acreditat ECDL;
 • Centrul de Documentare şi Informare.

CONSTRUCȚII

Având în vedere faptul că ”drumul spre succes e întotdeauna în construcție”, (Friedman Richard) colegiul nostru vă pune la dispoziție o gamă variată de calificări în domeniul construcțiilor. Cei care doresc să se afirme și să facă o carieră în acest domeniu pot opta pentru studiile liceale, având ca finalitate curiculară un certificat de tehnician desenator în construcții și instalații.
Pentru cei nerăbdători și harnici, meseriași de nădejde, punem la dispoziție, în cadrul învățământului profesional o gamă largă de calificări:

 • Zidari
 • Pietrari
 • Tencuitori
 • Instalatori tehnico-sanitare și de gaze

Școala noastă oferă o nouă calificare, pentru toți viitorii constructori, de toate vârstele pot să-și completeze studiile, în acest domeniu, prin frecventarea cursurilor serale, puse la dispoziție de către școala noastră. Fiți constructorii propriilor vise!
Completarea studiilor poate fi realizată și prin frecventarea cursurilor postliceale cu calificarea maistru construcții civile, industriale și agricole

MECANICĂ

Având în vedere că ”toate drumurile patriei duc în service-ul auto”, școala noastră vă oferă posibilitatea de-a vă forma, specializa și în acest domeniu.
Pe de-o parte ca tehnicieni mecatroniști și tehnicieni pe mașini cu comandă numerică, iar pe de altă parte ca iscusiți mecanici auto.

Tehnicieni formați de pe băncile liceului. O companie americană a plătit costurile pentru autorizarea unei clase

ELECTRIC

Elvis Presly spunea: ”Am fost instruit să devin electrician, probabil că undeva am încurcat firele.” Așadar, vă sfătuim ca pentru a nu încurca firele, să urmați cursurile colegiului nostru, în domeniul electric dobândind calificarea tehnician în instalații electrice, pentru absolvenții de liceu și electrician în construcții , pentru absolvenții învățământului profesional.
Nevoia de lumină, a oamenilor a fost satisfăcută, de-a lungul timpului, în cele mai diverse moduri, iar în timpurile noi, această nevoie a fost satisfăcută de electricitate, dând naștere unei noi profesii, aceea de electrician.

FILIERA VOCAŢIONALĂ

Oferta Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny”, nu se rezumă doar la profilul tehnic ci vă oferă și oportunitatea de-a vă alătura campionilor la handbal masculin și feminin, înscriindu-vă la clasa cu profil sportiv. Vrem să amintim doar câteva nume cu rezonanță care au studiat în colegiul nostru: Melinda Geiger, Andrada Maior Pașca, Csepreghi Alexandru, Iuliu Varady… deci înscriindu-vă aici, puteți ajunge campioni!

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhivă