Simularea se desfășoară la etajul II sălile A20, A21, B24, B26.
Informații organizatorice (se aplică aceleași reguli valabile în cazul examenelor propriu-zise)
- Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
- Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Discipline
- Bacalaureat: limba și literatura română [proba E.a], matematică, istorie [proba E.c], fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie {proba E.d].
Subiecte
Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor.
Programe (conținuturi) de examen:
- simulare probe scrise examen național de bacalaureat (arhivă ZIP).
Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale din acest an sunt publicate zilnic, la ora 15:00 (după încheierea fiecărei probe) ► aici.
Obiectivele simulării
- familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real
- optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale
Comunicarea rezultatelor
Rezultatele vor fi comunicate individual.
IMPORTANT!
Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.